Čistý kolagén

Čistý kolagén

Udržiavať pohybové ústrojenstvo v dobrej kondícii nemusí byť tvrdý oriešok. Kolagén je základným stavebným kameňom našich spojivových tkanív a na pohyb ho potrebuje každý, predovšetkým fyzicky aktívni ľudia, športovci, seniori alebo ženy. Tvorí štruktúru kostí, šliach aj chrupaviek. S pribúdajúcim vekom sa tvorba kolagénu znižuje a môže sa prejaviť bolesťami kĺbov, starnutím kože alebo problémami s vlasmi a nechtami.

Kolagén predstavuje takmer tridsať percent všetkých telových bielkovín, s pribúdajúcimi rokmi však jeho produkcia v tele klesá. Ide o nerozpustnú bielkovinu, ktorá tvorí základnú stavebnú hmotu kostí, chrupaviek a väzív. Zároveň prispieva k posilneniu závesného aparátu zubov, regenerácii podráždených ďasien, spevneniu vlasov a nechtov a môže tiež spomaliť tvorbu vrások. Určitú zásobu kolagénu má síce v tele každý z nás, ale už okolo štyridsiateho roku života sa jeho tvorba v tele výrazne znižuje.

Ideálny spôsob, ako telu kolagén dodať, predstavuje výživový doplnok Colafit s vitamínom C – mäkké, ľahko stráviteľné kocky, každá z nich obsahuje 8 mg čistého kolagénu typu I (teda najrozšírenejšieho zo všetkých typov kolagénu v organizme). Vďaka nadmieru šetrnej metóde spracovania kolagénu sa nenarúša jeho prirodzená štruktúra, telo ho preto môže prijímať v neporušenej forme. V balení sú aj tabletky s vitamínom C, ktorý napomáha normálnej tvorbe kolagénu na normálne fungovanie kostí, chrupavky, ale aj pokožky.

Prečítajte si tiež článok na stránke mojlivsane.sk → MAGNEZIUM - vitamín ,,dnešnej" doby