Vyčarujme spolu deťom v nemocniciach úsmev na perách

Vyčarujme spolu deťom v nemocniciach úsmev na perách

Smiech – to je jednoduchý recept, ako zvládnuť ťažké chvíle. Preto sme sa rozhodli, že budeme spoločne šíriť radosť a úsmev so zdravotnými klaunmi zo združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors v nemocniciach a rozveselíme malých pacientov.

Aj deň v nemocnici môže byť s úsmevom. V združení ČERVENÝ NOS Clowndoctors preto pomáhajú hojiť rany zdravotnými klauniádami. O čo ide? Klauni, ktorí si prejdú špeciálnym tréningom, navštevujú v nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach choré deti. Svojou prítomnosťou zmenia atmosféru a prinesú nečakanú ľahkosť. To môže pomôcť malým pacientom, ktorí sa snažia uzdraviť mimo svojho domova.

Už len vidieť zdravotného klauna medzi dverami preruší niť obáv. Deti sa vďaka rozhovoru alebo hre, prenesú mysľou do úplne iného prostredia. Zabudnú na bolesť a strach. S úsmevom na perách sú lepšie pripravené na ďalšie vyšetrenia alebo zákroky. Okrem toho dobrá nálada podporí aj ich uzdravenie.

Pomôcť viete aj vy, pacienti lekární PARTNER a to kúpou produktov LIVSANE. Za nákup každej položky putuje 1 cent na OZ ČERVENÝ NOS Clonwdoctors na projekt Zdravotné klauniády.

Dobročinná aktivita prebieha od 1.2.2022 do 31.7.2022.

ĎAKUJEME!