Aké športy vyskúšať v lete?

Aké športy vyskúšať v lete?

Leto je obdobím, kedy vychádzame von z uzavretých priestorov a viac sa venujeme športovým aktivitám na čerstvom vzduchu. Plávanie, turistika či bicyklovanie patria medzi obľúbené letné športy, ktoré nielen, že prinášajú fyzické, ale aj psychické benefity. Avšak, je dôležité venovať pozornosť aj niektorým preventívnym opatreniam, aby sme si športovanie v lete mohli naplno užiť.

 

Plávanie ako skvelé osvieženie

 

Plávanie je skvelým spôsobom, ako sa schladiť a zároveň posilniť svaly na celom tele. Voda vám uľaví od letného tepla a je šetrná pre naše kĺby. Pri plávaní však dbajte na správnu techniku, aby ste predišli možným poraneniam chrbta a ramien. Nezabúdajme ani na ochranu pred slnkom – používajme vodeodolný opaľovací krém a chráňme si hlavu vhodnou pokrývkou.

 

Tip od nás sú práve Šútovské jazerá, ktoré spájajú dokonalú prírodu s relaxom pri vode.

 

Turistikou za krásnymi výhľadmi

 

Prechádzky v prírode či náročnejšie turistické trasy sú ideálnym spôsobom, ako spojiť pohyb s objavovaním krás okolia. Pri turistike je dôležité mať vhodnú obuv a oblečenie, aby sme minimalizovali riziko poranení či prechladnutia. Nezabúdajme tiež na dostatočné množstvo vody a občerstvenia, najmä pri dlhších výstupoch v horách.

 

Ak s turistikou začínate, navštívte najskôr kopce vo svojom okolí pre budovanie kondície. Ak už máte čo to našľapané, vyberte sa spoznávať krásy našich Národných parkov či Tatier.

 

Vietor vo vlasoch značí len jedno - bicyklovanie

 

Bicyklovanie je ďalším skvelým športom vhodným na posilnenie nášho srdca a pľúc. Počas leta si môžete vybrať rôzne trasy – či už po cyklochodníkoch, alebo v prírode. Pri jazde na bicykli dbajte na bezpečnosť – nezabúdajte nosiť cyklistickú prilbu a dávajte pozor aj na osvetlenie. Buďte ohľaduplný voči ostatným účastníkom cestnej premávky.

 

Počas tohto roka vám odporúčame vyskúšať novo vybudovanú cyklotrasu po Vážskej magistrále, na ktorú môžete nasadnúť kdekoľvek od Tatier až po Komárno.