6 domácich liekov na liečbu žalúdočnej nevoľnosti

6 domácich liekov na liečbu žalúdočnej nevoľnosti

Dáva Vám Vaše brucho v poslednej dobe zabrať? Nie ste jediný! Nie všetci sa cítia príjemne na pomyslenie, že by mali užívať komerčné lieky a tinktúry.  Tu je 6 liekov, ktoré pomôžu pri žalúdočnej nevoľnosti: 

Zázvor
Jeho protizápalové vlastnosti majú mnoho výhod. Súčasne zlepšuje žalúdočné pohyby a pôsobí proti kŕčom hladkého svalstva v tráviacom ústrojenstve. 

Jablčný ocot
Pri pocitoch nafúknutého brucha Vám pomôže nasledujúca rada: Zmiešajte jednu polievkovú lyžičku jablčného octu s lyžičkou medu v horúcej vode.  Takto pripravený nápoj prináša úľavu od žalúdočných kŕčov. 

Mäta
Keď sa hovorí o prírodných prostriedkov na zmiernenie bolesti žalúdka , ako môžeme zabudnúť na mätu priepornú? Podporuje trávenie, uvoľňuje pri kŕčoch a dezinfikuje. Uľavuje pri bolestivom nadúvaní a je vhodné ju použiť aj pri nedostatočnom vylučovaní žlče. 

Jogurt
Je to asi jedna z posledných vecí po ktorej túžite, keď máte podráždený žalúdok. Avšak probiotické vlastnosti jogurtu sú presne to, čo Váš žalúdok potrebuje. Živé baktérie obsiahnuté v mliečnych výrobkoch zvyšujú produkciu žlče, čo má za následok odplavenie toxínov. 

Sóda bikarbóna
Navrat kyslého obsahu žalúdka do pažeráku vie poriadne znepríjemniť deň. A práve sóda bikarbóna rozpustená vo vode sa  postará o okamžitú úľavu pri pálení žáhy. 

Teplá slaná voda
Vedeli ste, že teplá slaná voda môže pomôcť zmierniť bolesť v krku  a vie spraviť priam zázraky pri žalúdočnej nevoľnosťi? Jednu šálku teplej vody s polievkovú lyžicu soli, je všetko, čo potrebujete .